Less is more, dat geldt ook zeker voor deze goddelijke zalmtartaar. Slechts 6 ingrediënten heb je nodig en je maakt hem in een handomdraai! Deze zalmtartaar is een ideaal voorgerecht als je voor een grote groep moet koken, zo maakte ik hem een keer voor een dinertje waarbij ik voor 35 man kookte.
Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 20 minuten
- 25 gr rucola, dikste stelen verwijderd
- 50 ml olijfolie
- 300 gr. gerookte zalm en/of zalmhaasjes
- 1 citroen
- 75 ml crème fraîche
- 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
Maal de rucola fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Schenk, terwijl je de rucola fijn maalt, de olijfolie er in een dun straaltje bij. Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen de de gerookte zalm in heel fijne blokjes. Snijd van de citroen 8 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met een beetje citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet een kookring (5 – 8 cm) op een bord en vul met 1/4 deel van de zalm, druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ring en druppel de rucolaolie over of rond de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met wat bieslook. Eet smakelijk!
Bron: AH (aangepast recept)
Ga ik klaarmaken. Super. Bedankt. Cees v.d. Giesen.
LikeLike
Ziet d’r lekker uit.. Ga m testen!!
LikeLike
Aanstaande vrijdag wordt dit het voorgerecht! Suggestie voor een hoofdgerecht?
LikeLike
Pingback: Tonijntartaar met avocadosalade en rivierkreeftjes | Violet Kookt!
Pingback: Zalmtartaar met koriander, limoen en rode ui | Violet Kookt!