Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

Zalmtartaar met rucolaolie

Less is more, dat geldt ook zeker voor deze goddelijke zalmtartaar. Slechts 6 ingrediënten heb je nodig en je maakt hem in een handomdraai! Deze zalmtartaar is een ideaal voorgerecht als je voor een grote groep moet koken, zo maakte ik hem een keer voor een dinertje waarbij ik voor 35 man kookte. 

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 20 minuten

  • 25 gr rucola, dikste stelen verwijderd
  • 50 ml olijfolie
  • 300 gr. gerookte zalm en/of zalmhaasjes
  • 1 citroen
  • 75 ml crème fraîche
  • 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden

Maal de rucola fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Schenk, terwijl je de rucola fijn maalt, de olijfolie er in een dun straaltje bij. Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen de de gerookte zalm in heel fijne blokjes. Snijd van de citroen 8 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met een beetje citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet een kookring (5 – 8 cm) op een bord en vul met 1/4 deel van de zalm, druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ring en druppel de rucolaolie over of rond de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met wat bieslook. Eet smakelijk!

Bron: AH (aangepast recept)

Advertenties

5 thoughts on “Zalm­tar­taar met ru­co­la­olie

  1. Pingback: Tonijntartaar met avocadosalade en rivierkreeftjes | Violet Kookt!

  2. Pingback: Zalmtartaar met koriander, limoen en rode ui | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s