Zalmtartaar met koriander, limoen en rode ui

Zalmtartaar met koriander, rode ui en limoen1 (1)Dit is een voorbeeld van een supersimpel, snel en lekker voorgerecht waarvoor je slechts een paar ingrendiënten nodig hebt. En zo is dat vaak met goede recepten: less is more. Een ander fijn recept voor een zalmtartaar vind ik de zalmtartaar met rucolaolie. Dit is tevens één van de best bekeken recepten op mijn website. Een andere tartaar die ik ook regelmatig maak is deze tonijntartaar met avocadosalade en rivierkreeftjes. Keuzes, keuzes, keuzes…. Ik zou ze alle 3 gewoon een keer maken. Succes! 

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 20 minuten

  • 300 gr gerookte zalm
  • een paar takjes koriander
  • 1/2 kleine rode ui, heel fijn gesneden
  • 1 limoen
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • kookring

Snijd de zalm in heel fijne stukjes en doe hetzelfde met de rode ui en de blaadjes van de takjes koriander. Voeg de koriander en de rode ui naar smaak toe aan de fijn gesneden gerookte zalm. Breng de zalmtartaar tot slot op smaak met een beetje limoensap, olijfolie, zout en peper.

Plaats een kookring op een bord en vul het met zalm. Ik druk de zalm altijd aan met een stampertje die je krijgt bij de icetea :). Garneer tot slot met een blaadje koriander en een schijfje limoen.

Zalmtartaar met koriander, rode ui en limoen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s