Een simpele maar lekkere salade. Een mooi bijgerecht voor bij Arabische gerechten.
Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten
- 100 gr pecannoten
- 1 granaatappel of een bakje met kant en klare granaatappelpitjes
- 100 gr gemende groene salade met bijv. rucola
- 3 el olijfolie
- 1 el granaatappelmelasse (een dikke zoetzure siroop van ingekookt granaatappelsap, te koop bij de turkse winkel) of balsamicoazijn
Rooster de pecannoten in een koekenpan tot ze licht kleuren en geurig zijn.
Snijd de granaatappel open en lepel de pitjes er uit. Heb je nog nooit met granaatappel gewerkt, bekijk dan in dit filmpje hoe je gemakkelijk de pitjes eruit krijgt: http://www.youtube.com/watch?v=b-t29cCgzz0
Meng voor de salade de olijfolie met de granaatappelmelasse (siroop) of balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade en garneer met de granaatappelpitjes en de geroosterde pecannoten. Wij aten deze salade bij de Marokkaanse runderstoof met pruimen, honing en amandelen.
Pingback: Marokkaanse runderstoof met pruimen, honing en amandelen | Violet Kookt!
Pingback: ‘Fesenjan’ Perzische kipstoof met walnoten en granaatappel | Violet Kookt!