Salade met granaatappel en pecannoten

Salade met pecannoten en granaatappelpitjes site bw

Een simpele maar lekkere salade. Een mooi bijgerecht voor bij Arabische gerechten.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten

  • 100 gr pecannoten
  • 1 granaatappel of een bakje met kant en klare granaatappelpitjes
  • 100 gr gemende groene salade met bijv. rucola
  • 3 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse (een dikke zoetzure siroop van ingekookt granaatappelsap, te koop bij de turkse winkel) of balsamicoazijn

Rooster de pecannoten in een koekenpan tot ze licht kleuren en geurig zijn.
Snijd de granaatappel open en lepel de pitjes er uit. Heb je nog nooit met granaatappel gewerkt, bekijk dan in dit filmpje hoe je gemakkelijk de pitjes eruit krijgt: http://www.youtube.com/watch?v=b-t29cCgzz0

Meng voor de salade de olijfolie met de granaatappelmelasse (siroop) of balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade en garneer met de granaatappelpitjes en de geroosterde pecannoten. Wij aten deze salade bij de Marokkaanse runderstoof met pruimen, honing en amandelen.

Advertentie

2 gedachten over “Salade met granaatappel en pecannoten

  1. Pingback: Marokkaanse runderstoof met pruimen, honing en amandelen | Violet Kookt!

  2. Pingback: ‘Fesenjan’ Perzische kipstoof met walnoten en granaatappel | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s