Cantuccini’s met witte chocolade en pecannoten

Cantuccini's

Wees gewaarschuwd, als je er eenmaal aan begint….. Lekker met een cappuccino of een dessertwijntje. Deze verrukkelijke Italiaanse koekjes zijn leuk om te maken en ze worden niet zo keihard, zoals je wel eens hebt als je ze in de supermarkt koopt. Ik geef ze ook vaak cadeau in een weckpot.

Ingrediënten
voor +/- 40 stuks | bereidingstijd: 60 minuten waarvan 30 minuten oventijd

  • 300 gr witte chocolade
  • 25 gr zachte boter
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel + wat extra voor het bestuiven
  • 50 gr lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-aroma
  • snuf zout
  • 100 gr. pecannoten en amandelen, grof gehakt

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden.
Hak 100 gr. witte chocolade in stukjes. Smelt de rest van de chocolade met de boter in een steelpannetje en laat het mengels als het volledig gesmoten is afkoelen.
Zeef de bloem in een kom, roer de suiker, eieren, vanille-aroma, gehakte noten, zout en het gesmolten chocolade mengsel erdoor.

Meng het geheel met de stukjes chocolade tot een deeg. Leg het op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in drieën.

Kneed elk deel tot een 25 cm lange en 2 cm dikke homp. Leg ze een eind uit elkaar op de bakplaat en bak ze 18-20 minuten op 190 graden tot ze gerezen, goudbruin en stevig zijn. Check regelmatig, want de onderkant kan bij de heteluchtstand de neiging hebben snel donker te worden. Switch de stand van je oven dan naar alleen bovenwarmte.
Na de eerste bakronde 20 minuten laten afkoelen buiten de oven en de tempratuur van de oven verlagen naar 160 graden.

Met een broodmes de koekjes in plakjes van zo’n 1 à 2 cm snijden. Leg ze iets uit elkaar op de bakplaat en bak ze nogmaals 15 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

Advertenties

4 thoughts on “Cantuccini’s met witte chocolade en pecannoten

  1. Pingback: Cantuccini’s met pure chocolade en noten | Violet Kookt!

  2. Pingback: Cantuccini’s | Violet Kookt!

  3. Hi violet, deze koekjes vond ik al heerlijk toen je ze meenam naar werk, en heb het eindelijk zelf geprobeerd. Ze zijn zo goed gelukt…echt een crowdpleaser. Ik ga meerdere recepten uitproberen:) groetjes, muzeyyen

    Like

    • Hi Muz,

      Wat leuk van je te horen!
      Ik ga je nog even op je andere mailadres mailen om je te feliciteren 🙂
      Toppertjes zijn die koekjes hè, ik maak ze ook nog zeer geregeld!

      Groetjes Violet

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s