Vitello Tonato

Vitello TonatoEen lekkere Italiaanse klassieker die bij ons het hele jaar door regelmatig op tafel komt! De combinatie van Surf and Turf (producten van ‘de zee’ en de aarde’) vind ik erg lekker. Heb je geen tijd om zelf mayo te maken of vind je het te ingewikkeld dan kun je ook prima 3 el mayonaise uit een pot gebruiken maar zelfgemaakte mayonaise is natuurlijk wel ontzettend lekker. Je kunt de tonijnsaus ook eventueel glad maken door te pureren met de staafmixer, voeg de kappertjes als laatste toe. 

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten

  • 12 plakken kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • 100 ml arachide- of zonnebloemolie
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl kappertjes
  • wat salade om te garneren

Maak eerst de mayonaise. Meng hiervoor de eidooier met de mosterd en het citroensap in een beslagkom en voeg daarna langzaam in heel dunne straaltjes de olie toe totdat het goed is opgenomen en de substantie wit en lobbig wordt.

Giet de tonijn af en meng het daarna samen met de kappertjes door de mayonaise en breng de tonijnsaus op smaak met peper en zout.

Leg het kalfsvlees op een bord, bestrijk het royaal met de tonijnmayonaise en garneer tot slot eventueel met wat rucolasalade.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s