Witlofsoep met roquefort en walnoten

 Witlofsoep
De combinatie van witlof, blauwe kaas en walnoten is een van mijn favorieten. Ik maak hiermee ook wel eens een hartige taart. Deze lekkere winterse soep viel deze kerst ook goed in de smaak bij onze tafelgasten, zelfs bij de mensen die geen fan zijn van
roquefort…..

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 25 minuten

  • 2 groentebouillontabletten (voor 1 liter)
  • 4 stronkjes witlof
  • 1/2 prei in dunne ringen gesneden, gebruik het wit van de prei
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • zout en versgemalen peper
  • 10 gr roomboter
  • 75 gr roquefort
  • 40 gr walnoten

Maak de witlof schoon, verwijder de bittere pit en snijd de witlof in brede ringen.
Smelt de boter in een soeppan, voeg de witlof toe en laat dit 5 minuten zachtjes smoren, schep af en toe om.
Voeg vervolgens de prei, tijm en laurierblad toe en smoor dit nog even mee. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook, zet daarna het vuur weer laag en laat het 10 minuten zachtjes koken. Haal daarna het laurierblad uit de pan, pureer de soep en voeg de roquefort toe. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer eventueel nog met wat extra roquefort en de walnoten.
Witlofsoep

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s