Vier de lente met deze rabarber-kwarkcake! Nu ik weer rabarber bij de groenteboer heb gevonden is mijn lente officieel begonnen. Dit recept uit de nieuwste aanwinst “Mijn favoriete desserts” van Janneke Philippi vond ik een toppertje. Ik ben meer een taart- dan een caketype maar deze frisse cake kon mij, en vele anderen, zeer bekoren. De cake had 55 minuten nodig om gaar te worden in plaats van 45 minuten, zoals in het recept aangegeven staan. Dit zal per oven verschillen, houd het even goed in de gaten. Deze cake is zeker voor herhaling vatbaar!
Ingrediënten
voor 12 stukken | bereidingstijd: 20 minuten + 45 tot 55 minuten oventijd
- 200 gr roomboter (ongezouten), op kamertemperatuur
- 225 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 100 gr volle kwark
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 325 gr rabarber
- een lage bakvorm van ong. 28 x 18 cm
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en een mespunt zout romig. Klop er eerst één voor één de eieren door, dan de kwark en tot slot het bakmeel. Schep het kwarkbeslag in een ingevette vorm. Snijd de uiteinden van de rabarber af en snijd de rabarber vervolgens in stukken van ongeveer 15 cm. Leg de rabarber op het beslag. Strooi er de resterende 25 gram suiker over en bak de kwarkcake in ongeveer 45 tot 55 minuten gaar. Check dat met een breinaald of satéprikker, als die er schoon uit komt is de rabarbercake klaar!
Bron: Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi
Pingback: Hangop met rabarber-aardbeiencompote | Violet Kookt!