Tuinbonentoast met buffelmozarella, basilicum en munt

Brucetta met tuinbonenMisschien is dit kleurrijke hapje een idee voor als je nog op zoek bent naar wat inspiratie voor je paasdiner? Ik vind deze bruschetta’s altijd een goeie blikvanger en ze verdienen zelf bij tuinbonenhaters goedkeuring! Kun je geen verse tuinbonen vinden of vind je het teveel werk dan volstaan tuinbonen uit de diepvries prima. Ik vind die van Bonduelle van goede kwaliteit. Je kunt de grove pesto zowel met als zonder het vliesje van de tuinbonen maken. Maar bedenk, er zijn weinig bezigheden zo ontspannen als het dubbeldoppen van tuinbonen en het komt de smaak van je bruschetta’s ten goede!

Ingrediënten
voorgerecht of hapje voor 4-8 personen | bereidingstijd: 30 minuten

  • 500 gr verse tuinbonen of 125 gr diepvries tuinbonen, ontdooid en gedopt
  • 1 teen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • paar takjes basilicum, blaadjes geplukt, kleinste blaadjes apart houden
  • paar takjes munt, blaadjes geplukt, kleinste blaadjes apart houden
  • olijfolie extra vierge
  • 8 sneetjes zuurdesem (stok)brood, landelijk brood of ciabatta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op de laagste grillstand.

Verwijder als je tijd hebt de velletjes van de tuinbonen.
Stamp in een vijzel 1/2 knoflookteentje met een snuf zeezout en de basilicum- en muntblaadjes fijn. Voeg, wanneer je een gladde pasta hebt, de tuinbonen toe en stamp nog even. Doe dit in delen als je vijzel niet groot genoeg is. Roer er een scheut olijfolie door, proef en breng indien nodig op smaak met meer zeezout, peper en olijfolie.
Rooster je brood aan beide kanten onder een voorverwarmde grill.
Wrijf de warme bruschetta’s aan één kant in met het andere halve knoflookteentje en besprenkel ze met een beetje olijfolie .
Schep op elk toastje een lepel tuinbonenpesto en leg er wat buffelmozzarella op. Bestrooi met de achtergehouden basilicum, munt en wat Parmezaan.

tuinbonentoast close-up

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s