Vijgen gevuld met Taleggio en omwikkeld met proscuitto

Vijgen gevuld met Taleggio omwikkeld met prosciuttoDeze salade met vijgen heb ik in de afgelopen tijd vaak geserveerd als voorgerechtje en alle borden gingen altijd schoon op! Je hebt soms van die fases, zo zat ik de afgelopen maanden in zo’n vijgenfase. Alhoewel het nog lang geen vijgenseizoen is, dat is meestal hartje zomer, kun je eigenlijk het hele jaar door mooie vijgen krijgen bij de supermarkt, bij de Turk en op de markt. Meestal kosten ze zo’n €0,50 per stuk en in het seizoen zijn ze wat goedkoper. Wij hadden een prachtige vijgenboom tegenover ons huis staan midden in de binnenstad van Utrecht.Trossen vijgen hingen er elke zomer aan maar de boom is vorig jaar helaas van de ene op de andere dag spoorloos verwenen. Gekapt, door de gemeente.
Deze vijgen omwikkeld in de rauwe ham en gevuld met taleggio kun je een aantal uren voordat je het gaat serveren klaarmaken totdat het gerecht de oven in gaat. Bewaar het op een koele plaats, maar bij voorkeur niet in de koelkast. Eet smakelijk!

Ingrediënten
voorgerecht voor 4 personen | bereidingstijd: 20 minuten

  • 4 verse vijgen
  • 50 gr Taleggio (Italiaanse bergkaas)
  • 4 plakjes prosciutto (rauwe ham zoals parma- of serrano ham)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • mooie balsamico
  • rucola

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de vijgen in zessen in, tot ongeveer 3/4. Omwikkel de vijgen met de rauwe ham en “vul” de vijgen daarna met de Taleggio.

Zet de vijgen in een schaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats dit zo’n 10 minuten in het midden van de oven tot de ham knapperig begint te worden en de kaas gesmolten is.
Leg ondertussen op elk bord wat rucola en besprenkel de sla met wat olijfolie, balsamico, zout en peper.
Zet de vijgen zodra ze klaar zijn voorzichting naast de salade en serveer direct!

Bron: Home Made, Tana Ramsay

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s