Thaise rundvleessalade

Thaise rundvleessaladeEen perfecte salade voor een warme zomerse dag als vandaag. Flink veel vitaminen, en dat proef je zodra de eerste hap binnen is! Verse kruiden, knapperige groenten en een lekker biefstukje… Deze Thaise salade doet me een beetje denken aan deze fresh springroll’s.
D
e dressing is trouwens super en combineert fijn met de rijstnoedels die wat vlak van smaak zijn. De dressing is een beetje zout, zuur, zoet en pittig, net als in Thailand!
Het lijkt een flinke ingrediëntenlijst maar het meeste heb je waarschijnlijk wel in je keukenkastje staan als je vaker op de Aziatische tour gaat. Succes! Je zou deze salade overigens ook goed met grote gamba’s kunnen maken.

Ingrediënten
voor 2 personen | bereiding 30 minuten

  • 250 gr biefstuk
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr gedroogde rijstnoedels
  • 1 komkommer, in de lengte gehalveerd, zaad eruit geschraapt, in dunnen plakjes
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in heel dunne reepjes
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
  • 200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • handje korianderblaadjes
  • handje muntblaadjes
  • handvol (Thaise) basilicumblaadjes
  • 1/2 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden of rode peper uit de molen

Voor de dressing:

  • 4 el limoensap
  • 1 el sesamolie
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el vissaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

Haal de biefstuk een half uur voor dat je hem gaat bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
Snijd vervolgens alle groenten op de manier zoals hier boven staat aangegeven.
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur, bestrijk de biefstuk met olijfolie en bestrooi met wat peper. Grill de biefstuk rare, medium of welldone, net wat je lekker vindt. Laat de biefstuk na bereiding 5 minuten rusten in aluminumfolie.

Schep in een kom de paprika, komkommer, ui, tomaat, kruiden en rode peper door elkaar. Meng in een potje met een schroefdeksel (oud jampotje) het limoensap, de sesamolie, suiker, vissaus, sojasaus, gember en knoflook en schud het goed door elkaar. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af, spoel ze koud af en laat uitlekken. Verdeel ze over de borden.
Snijd de biefstuk in dunnen pkajes, schep ze door de salade, verdeel over de noedels en sprenkel de dressing erover.

Bron: Delicious

Thaise rundvlees salade

Thaise rundvleessalade close-up

Advertenties

One thought on “Thaise rundvleessalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s