De lekkerste tiramisu

pizza en tiramisu 076 (2)Een all-time favourite! Ik heb al vaak tiramisu in een restaurantje besteld maar ik blijf mijn eigen recept het beste vinden 🙂 Geen concessies aan slankere of goedkopere ingrediënten. Gewoon een kleiner stukje nemen als je aan de lijn doet is mijn advies. Dit recept heb ik jaren geleden uit de Elle Eten geknipt. De truc voor een geslaagde tiramisu is wat mij betreft de lange vingers enigszins krokant houden; besprenkel ze daarom met beleid met koffie en amaretto. De lange vingers moeten nat zijn maar niet doorweekt. Mocht je de tiramisu wat minder ‘vol’ willen dan zou je ook nog een tweede laag lange vingers kunnen inbouwen. Lekker met een espressootje of een glaasje amaretto, of allebei. Buon appetito!

Ingrediënten
voor 4 tot 6 personen | bereidingstijd 20 minuten | wachttijd minimaal 2 uur

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr suiker
  • 2 x eigeel
  • 2 x eiwit
  • 1/2 pak lange vingers
  • 1 glaasje amaretto
  • 1 kopje espresso
  • 10 gr cacao of Nesquik
  • 50 gr pure chocolade, gehakt met de hand of in de keukenmachine

Zet een kopje espresso en laat het afkoelen.
Pak vervolgens 2 beslagkommen en splits de eieren. Klop in de ene kom het eigeel met de suiker schuimig en roer daarna de mascarpone erdoorheen. Klop in de andere kom het eiwit goed stijf en schep daarna door het mascarponemengsel.

Neem een platte schaal, leg hier de lange vingers in en besprenkel ze met de espresso en de amaretto. Zorg dat ze niet te nat worden, ik vind het lekker als ze nog een beetje bite houden. Schep vervolgens de mascarponesaus over de lange vingers en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi vlak voor het serveren wat cacao over de tiramisu tot slot de geraspte pure chocolade.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s