Krab en avocado tortillahapjes

paasdiner 2015 037 (4)Na het succes van de homemade crab cakes heb ik nu de blik versie van de krab getest. Ik vond het prima (met mayo is alles lekker te krijgen…), maar zelf gekookte en gekraakte krab blijft het allerlekkerst. Ik maakte er deze kleurrijke happen van met een crackertje van gefrituurde tortilla, avocadopuree en dus krabsalade. Combineert allemaal erg goed met elkaar. Vind je zelf tortillatoast maken te veel gedoe, dan kun je ook een melba toastjes of Italiaanse crackers met zeezout gebruiken. Succes! 

Ingrediënten
voor 15 tot 20 hapjes | bereidingstijd 30 minuten

  • tortilla’s
  • zonnebloemolie 
  • zeezout
  • lente-uitje, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 rijpe avocado
  • 1 citroen
  • 120 gr krabvlees, uit een blikje
  • 1 el mayonaise
  • cayennepeper
  • eventueel zalm kaviaar om te garneren
  • kookring

Steek met een kookring rondjes uit de tortilla’s. Verhit een flinke scheut olie in een pan. Bak gedurende 30 tot 60 seconden de tortillatoastjes aan elke kant goudbruin. Haal de ze met een schuimspaan uit de pan en laat de toastjes uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuf zeezout.

Maak de avocado schoon en pureer het vruchtvlees, breng op smaak met wat lente ui, citroensap, zout en peper.

Meng de krab met de mayonaise, cayennepeper en wat citroensap.

Lepel de
gepureerde avocado op de tortillatoastjes, gevolgd door een lepeltje krab en garneer tot slot met wat kaviaar.

paasdiner 2015 084 (3)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s