Een supersnelle en makkelijke linzensoep! En bovendien ook nog eens reuze gezond want linzen zitten vol gezonde vezels, bevatten nauwelijks vet en zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel waardoor je niet zo snel weer trek krijgt.
Het specerijenmengel, Garam masala is afkomstig uit India en bevat o.a. laurier, komijn, gember, kaneel en steranijs. Als je het eerst even bakt voordat je de bouillion in de pan doet komt er veel geur en smaak vrij! Ik realiseer me dat de soep niet echt Indiaas gecast is, maar zo’n bruin bord soep op een bruine tafel was niet echt een succes, vandaar het bosje bloemen. Volgende keer voeg ik nog wat blokjes wortel toe. Deze linzensoep is multi-inzetbaar: lekker als voorgerecht, lunch of met een salade of een snee brood voedzaam genoeg als hoofdgerecht.
Ingrediënten
voor 6 personen | bereidingstijd: 30 minuten
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 2 tl garam masala, te koop bij de Turk of de toko
- chilivlokken uit de molen, te koop bij de supermarkt
- 300 gr Puylinzen
- 1,5 liter groentebouillon, van 3 tabletten
- 1 winterwortel, in blokjes gesneden
- 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
- optioneel kwark of (Griekse) yoghurt
- een handje koriander
Verhit de olie in een pan en fruit de ui zo’n 5 minuutjes op laag vuur. Voeg de knoflook en de specerijen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de Puylinzen, de bouillon en het limoenrasp toe en breng alles aan de kook. Laat de soep zo’n 30 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn. Voeg na de eerste 20 minuten de blokjes wortel toe. Je kunt de soep eventueel even kort pureren zodat hij wat steviger wordt. Ik vind het lekker als de soep nog wat bite houdt, dus doe het kort zodat een deel van de linzen nog intact blijft. Voeg vlak voor je het gaat serveren de limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel yoghurt of kwark en wat blaadjes koriander.
Bron: Jamie Magazine
He toevallig plaatste ik laatst ook een recept voor linzensoep! Deze ga ik ook een keer proberen 🙂
LikeLike
Ik heb het gezien net, ook lekker met ras el hanout!! Ga ik die een keer proberen, zal je laten weten hoe die was!
LikeLike