Lauwwarme salade van vers gerookte zalm, nieuwe aardappeltjes en citroenyoghurt

Warm gerookte zalm met aardappeltjesMisschien zoek je nog wat om te maken dit weekend? Dit is een geweldige maaltijd en helemaal lekker met nieuwe aardappeltjes. Ik ben niet zo’n ontzettende aardappeleter maar als in het begin van de zomer de eerste nieuwe aardappelen gerooid zijn ben ik van de partij. Het originele recept van Jamie Oliver is met gepocheerde zalm, dat vind ik een hoop gedoe dus ik koop voor deze salade altijd mooie moten ‘kant-en-klare’ gerookte zalm. Dit is bij ons in Utrecht verkrijgbaar bij de visboer voor 40 euro de kilo en op de markt voor 20 euro de kilo… Beide smaken voortreffelijk. De volle smeuïge vette smaak van gerookte zalmmoten combineert goed met de frisse yoghurtdressing en het pepertje. Het project ‘zelf vis roken’ staat op de wishlist maar daarvoor eerst op zoek naar een huis met een tuin…Eet smakelijk, deze salade zal je niet teleurstellen!

Ingrediënten
hoofdgerecht voor 4 personen | bereidingstijd 45 minuten

  • 600 gr (nieuwe!) vastkokende aardappels
  • 500 gr moten gerookte zalm
  • sap en rasp van 1 biologische citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 1/2 bosje verse dille, blaadjes geplukt en gehakt
  • 200 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt
  • paar takjes verse basilicum, blaadjes geplukt en gescheurd
  • bakje tuinkers
  • 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd in dunne ringetjes

Kook de aardappels in kokend water met zout in 15-18 minuten net gaar. Giet de gekookte aardappels af en halveer ze. Schep een beetje citroensap, een scheut olijfolie, de gehakte dille en een flinke snuf zeezout en wat versgemalen zwarte peper door de aardappels. Schep ze op een schaal en verdeel de gerookte zalmmoten in stukjes erover. De zalm kun je er oververwarmd op de aardappeltjes leggen en wordt daardoor lauwwarm.
Breng de yoghurt op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en meng de citroenrasp en een beetje citroensap erdoor. Lepel de yoghurt over de zalm, bestrooi met wat basilicum, tuinkers en rode peper en serveer!

close up salade lauwwarme salade met vers gerookte zalm en nieuwe aardappeltjes

Advertentie

2 gedachten over “Lauwwarme salade van vers gerookte zalm, nieuwe aardappeltjes en citroenyoghurt

  1. Pingback: Groene voorjaarssalade met gerookte forel, dressing van tuinkers en knoflookcroutons | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s