Sjiek toetje vind je niet? De mooie rode siroop komt van bloedsinaasappels. Hier pocheer je de rabarber in samen met wat stukjes stemgember. De wat zoetzurige siroop met rabarber is een perfecte combinatie met de romige honing panna cotta.
Bloedsinaasappels zijn verkrijgbaar van december t/m april en ook rabarber is een seizoensproduct: verkrijgbaar van maart t/m juli. Het is dus even plannen wanneer je dit toetje kunt maken maar de komende maanden moet het lukken. Wellicht een leuk idee voor je paasdiner over een paar weken? Je kunt trouwens ook gewone sinaasappels gebruiken als er geen bloedsinaasappels te krijgen zijn.
Ingrediënten
voor 6 personen | bereidingstijd 15 + 15 minuten – opstijven 3 uur
Voor de panna cotta
- 6 gelatineblaadjes
- 500 ml slagroom
- 200 ml volle melk
- 60 gr honing
- 1 vanillestokje, opengesneden in de lengte en de zaadjes eruit geschraapt
Voor de gepocheerde rabarber
- Sap van 2 bloedsinaasappelen (ongeveer 200 ml) of gewone sinaasappels
- 1 el suiker
- 2 bolletjes stemgember, in kleine blokjes gesneden
- 1,5 el siroop uit het potje gember
- 2 stengels rabarber, in stukken van 3 cm gesneden
Week de gelatineblaadjes zo’n 5 minuten in een kommetje met koud water tot ze zacht zijn.
Doe de slagroom, melk, honing, het opengesneden vanillestokje + zaadjes in een steelplannetje en breng het tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer het door het roommengsel heen totdat het is opgelost. Laat het mengsel even afkoelen en schenk het daarna in de panna cotta vormpjes of in glaasjes. Laat afkoelen op het aanrecht en zet daarna minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Voor de gepocheerde rabarber:
Doe de sinaasappelsap, suiker, gember en siroop in een brede pan. Laat het 10 minuten inkoken totdat het stroperig wordt.
Doe de rabarber er na 10 minuten bij, dek de pan af met een deksel en pocheer de rabarber ongeveer 5 minuten totdat de rabarber net zacht is. Haal van het vuur en laat de rabarber met de siroop helemaal afkoelen.
Haal de panna cotta uit de vormpjes en garneer met siroop en de rabarber.
Pingback: Hangop met rabarber-aardbeiencompote | Violet Kookt!