Cantuccini’s

cantuccini's 113 (5)Weet je dat je zelf heel makkelijk cantuccini’s kunt maken? Eerder maakte ik al cantuccini’s met witte chocolade en pecannoten en een variant met pure chocolade en noten. Ik houd ontzettend van deze koekjes en de klassieke versie mag dus niet ontbreken. Alle 3 de varianten zijn een groot succes, dit is de originele Toscaanse versie en ook het meest makkelijke recept om te maken. De koekjes worden twee keer gebakken, eerst als een ‘rol’ en daarna snijd je ze in ‘plakken’ en bak je ze nog een keer waardoor ze lekker knapperig worden.

Ingrediënten
voor +/- 20 koekjes | bereidingstijd 20 minuten + 35 minuten oventijd

  • 1 ei
  • mespuntje zout
  • 100 gr amandelen, grof gehakt
  • 125 gr bloem
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ ei losgeklopt (voor het bestrijken)

Verwarm de oven tot 180 graden.
Kneed het ei, het zout, de bloem, de amandelen, de poedersuiker, de vanillesuiker en het bakpoeder tot een deeg. Laat het eventueel 10 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg, op een licht met bloem bestrooid oppervlak, uit tot 3 ‘rollen’ en druk ze wat plat. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Bak ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, houd de kleur in de gaten! Snijd de pillen zodra ze uit de oven komen in schuine stukjes van 1½ cm. Leg ze terug op de bakplaat. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en laat de koekjes nog 10 tot 15 minuten drogen.

Laat de cantuccini afkoelen en serveer bij de koffie of met Vin Santo (dessert wijn).

Bron: De Banketbakker, Cees Holtkamp

cantuccini's

cantuccini's 118 (3)

 

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Cantuccini’s

  1. Pingback: Hangop met rabarber-aardbeiencompote | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s